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NOTICE TO SURVEYORS T2/2012 

 
This notice is to be considered as a special direction concerning plans and surveys pursuant 
to Regulation 5 of the Licensed Surveyors (Transfer of Land Act 1893) Regulations 1961. 
 

STRATA PLAN ISSUES 
 
Acquisition and Disposal of common property into and from Strata/Survey-
Strata Plans 
 
Currently, any acquisition or disposal of common property requires Landgate to mark up the 
existing Strata/Survey-Strata Plan with the acquisition or disposal details. These include: 
 

• amalgamation of a closed public road 
• amalgamation of a portion of crown land 
• amalgamation of a closed private road or ROW 
• purchase of the adjoining land 
• transfer of part of common property 

 
As gazetted on 22 June 2012, the Strata Titles General Regulations 1996 (STGR) are 
amended by the insertion of Regulation 38A for plans lodged under section 19(9) Strata 
Titles Act 1985 (STA).  
 
The Schedule 1 Fees of the STGR will require a replacement plan fee of $242.00 for plans 
lodged: 
 

• under section 18(2) STA 
• under regulation 38A(1) STGR  

 
This means that, as from 1 July 2012, surveyors will be required to lodge a replacement plan 
as a new version depicting the strata/survey-strata scheme details after any acquisition or 
disposal of common property into or from the scheme, including the new parent lot details 
under the ‘Plan of’ heading. 
 
 
VERSION AMENDMENT AUTHORISED BY DATE 

2 
Redefinition after acquisition of 
common property – see 
doc…….

Surveyor dd/mm/yyyy 

 
 
VERSION AMENDMENT AUTHORISED BY DATE 

2 
Redefinition after disposal of 
common property – see 
doc…….

Surveyor dd/mm/yyyy 
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In the case of Strata Plans, this will require a replacement Location Plan only. This plan 
should depict all the latest abuttal and offset (if required) information. The sheet numbering 
should be the same as the Location Plan it is replacing. In the case where the Location and 
Ground Floor Plan of the original Strata Plan are on the same sheet e.g. ‘Sheet 1 of 1 Sheet’, 
the replacement sheet showing the new Location Plan should be numbered ‘Sheet 1A of 1 
Sheet’.   

In the case of Survey-Strata Plans, a new plan depicting either the new CP Lot details 
(acquisition) or the amended details of the existing CP Lot (disposal) will be required. If the 
land being acquired is to be included into an existing common property, this land should be 
shown as a separate CP Lot. No field book will be required to be lodged with the plan as it 
will most likely be a compiled plan. The field book numbers shown on this plan can be the 
field book for the parent Deposited Plan and/or other field books used in its compilation. 
 
Any queries should be directed to Cary Spann, Survey and Plan Consultant on 9273 7317. 
 
Note: This direction and suitable plan examples will be included in Chapters 18.4, 18.5, 18.7 
& 18.11 of the Strata Titles Practice Manual in the July 2012 edition. 
 
 
 
 
 
 
 
 
JEAN VILLANI 
DELEGATE OF REGISTRAR OF TITLES 
27 June 2012 
 


